Eusebiushof, Arnhem

De Eusebiushof is een uitbreiding van het bestaande stadskantoor in Arnhem. Het complex omvat drie binnenhoven op straatniveau, op het dak van een ondergrondse parkeergarage. De inrichting bestaat uit robuuste materialen in organische vormen. De vloer is gemaakt van grote grijze betonelementen, die verwijzen naar kiezels op de bodem van de nabijgelegen rivier. De ruimte tussen de keiplaten is opgevuld met grijs-groene split van natuursteen – de zelfde als in de gevels van de gebouwen – waardoor een mooi contrast in textuur is ontstaan.

De Voorhof is de meest formele van de hoven en is, als de lobby van een hotel, gericht op een kort verblijf en een representatieve uitstraling. Zachte grijstinten vormen de rustige achtergrond voor het Chinees rode zitelement, vergelijkbaar met de manier waarop een rode brug in een Aziatische tuin is geaccentueerd. De binnenkant van het zitelement is een enorme plantenbak met vijf grote Oostenrijkse dennen, die de ruimte vullen.

De zachtere en groenere Binnenhof is vooral een kijktuin, maar ook verblijfsruimte voor de mensen die werken in de kantoren. Dit is het hart van het gebouw, dat door de grote groene heuvel al de aandacht trekt vanuit de ontvangsthal. De grasheuvel en het witte landschappelijk hek er omheen, zorgen op een abstracte manier voor een landschappelijk gevoel in de hoven. Het gazon op de heuvel wordt gemaaid door maairobots in de gedaante van uitvergrote lieveheerbeestjes, In het hek rond de heuvel zijn verrijdbare zitelementen opgenomen, die vrij in de ruimte kunnen worden geplaatst. Deze stoelen hebben als basis een steenkruiwagen. Een deel van de vloer is ingeplant met Helleborus en varens.

Locatie: Eusebiussingel, Arnhem

In samenwerking met: De Architecten Cie (Pi de Bruijn), Royal Haskoning en SmitsRinsma

Opdrachtgever: Eurocommerce Holding b.v.

Omvang in ha: 1.570 m2 + 670 m2

Jaar van ontwerp: 2005-2008

Jaar van uitvoering: 2007-2008

Download projectblad in PDF


Inschrijven nieuwsbrief